Loading...
 

Gode råd fra fotografen Mennesker

Location

Hvor skal billederne tages? Som fotograf kommer man ofte ud for at man ikke kender det område man skal til. Derfor må du meget gerne tænke over hvor du godt kunne tænke dig at billederne skal tages. Måske er det dig og din familie som går igennem en skov, dig og din kæreste på stranden i solnedgang eller måske skal det foregå i et studie?

Mennesker

Portrætter

Man vil altid gerne være sit bedste jeg på billeder, men valget fra garderoben er nogle gange mere vigtigt end man skulle tro, jeg har her samlet et par tips omkring tøj som du kan overveje inden du skal have taget billeder.

  • Når du selv føler du ser godt ud vil det altid være nemmere at få taget billeder
  • Tænk derfor over hvad du tager på f.eks. kan tøj med tryk eller neon farver virke voldsomme og distraherende på billeder. 
  • Husk at fødder også er med på billedet, så lad træsko og vandrestøvler blive hjemme og nap et par pæne sneakers eller støvler.
  • Er det vinter så overvej at tage mere farverigt tøj på, så du ikke kun har sort på, da der i forvejen ikke er meget farve om vinteren. Her er naturlige farver (brun, blå, grøn osv.) altid godt.
  • Tjek neglene inden du køre, er neglelakken ny eller 5 dage gammel og lidt ødelagt?
  • Du behøver ikke være klædt i dit galla tøj, et sæt hverdagstøj kan sagtens bruges

 

Mennesker
Mennesker

Børn

Børn har ofte tøj som er meget farverigt og fyldt med tryk af deres ynglings Disney figurer eller superhelte, derfor kan det være en ide at du kommer ind over garderoben inden i skal ud og have taget billeder. Desuden er det vigtigt at barnet kommer på et tidspunkt hvor de er veloplagte, en eftermiddag efter skole kan derfor være en dårlig ide.

  • Tidspunktet skal passe barnet, her skal man være frisk og veludhvilet
  • Undgå stærke farver og tøj med tryk
  • Er der flere børn som skal på samme billede, så overvej at matche deres tøj f.eks. i farver eller stil, da det skaber mere balance
  • Med babyer kan det være en god ide at vente med at give dem mad til i ankommer hos mig, eller jeg til jer, så vil der oftest være mere ro.

Er barnet ikke i humør eller går det dårligt, ombooker vi bare og prøver igen. Det er vigtigt at alle er glade, så må vi afbryde og prøve igen en anden dag det er ikke et problem.

Low key

Her er det igen tøjet som er vigtigt. Til low key vil baggrunden blive helt sort, det kan derfor være en fordel ikke at have sort tøj på da man så risikere at falde i med baggrunden.

Mennesker

Book din session nu