Dyr

Gode råd fra fotografen Dyr

Jeg har samlet en række gode råd til fotografering af dyr. Dette indbefatter blandt andet  hvordan du bedst forbereder din session og hvad du skal tænke over i forbindelse med din fotografering. Hertil har jeg en række gode råd til påklædning, grooming og lokationsvalg.

Location

Hvor skal billederne tages? Som fotograf kommer man ofte ud for at man ikke kender det område man skal til. Derfor må du meget gerne tænke over hvor du godt kunne tænke dig at billederne skal tages. Måske er det dig og din hest, som galoperer ud over stranden, din hund i en skov eller måske skal det foregå i et studie?

Ønsker du billeder med sort baggrund til heste, skal der helst være en portåbning som hesten kan stå i.

Tema

Det kan være en rigtig god ide at man hjemmefra overvejer hvilke billeder man ønsker, skal der være en form for ”tema” i billederne? Måske skal det udvise styrke og præcision når du og din hest springer over høje spring på banen eller i naturen, eller skal billederne være mere romantiske i solnedgangen hvor du har blomster i håret?

Alt dette er op til dig, men det er meget vigtigt at du tænker over det inden og fortæller fotografen hvad dine ønsker er, så vi bedst muligt kan ramme plet.

gode råd til fotografering af dyr

Forberedelse

Gør så meget klar som overhovedet muligt inden du kommer. Det vil sige at give en ekstra tur med børsten, få gang i vand, sæbe og hovfedt. Indgår der udstyr f.eks. saddel, hovedtøj og ride udstyr, er det vigtigt at dette også for en tur, så alt skinner og er i sin bedste stand.  

dyrefotograf

En hjælpende hånd

Det er altid en god ide at have en hjælpende hånd eller to med når man skal lave billeder af dyr. Der er altid noget som skal holdes, rettes eller rasles med for at få dyrenes opmærksomhed, dette gælder specielt heste og hvalpe.

Hestefotograf

Træn i forvejen

En rigtig god ide er at man inden billederne skal tages. Dette kan f.eks. være træning i opstilling at din hund kan sætte sig og blive siddende imens du går fra den. Skal billederne tages i uvant miljø, f.eks. vand, kan det være en fordel at være ude på lokationen inden for at sikre at dyrene kan håndtere omgivelserne, dette gælder specielt heste.  

Heste

Heste er et flokdyr, hvis du kunne tænke dig at få taget billeder på en location væk fra stalden kan det være en fordel at medbringe en anden hest som support. Ønsker du stemnings billeder uden udstyr vil vi også tage disse først, da der så ikke vil være mærker efter sadel og gjord.

Tips:
  • Vask hvide heste/heste med hvide aftegninger med silver shampoo, dette er med til at trække den gule farve ud
  • Brug kalk eller kartoffelmel til at få de hvide dele til at se ekstra rene ud
  • Brug hovolie til at få hovene til at skinne
  • Brug babyolie for at tilføje shine til næsebor og omkring øjne
  • Showshein er guld værd for at få en skinnende hest samt rede man og hale
Gode råd til billeder af dyr
Fotograf holstebro
Heste fotograf

Low key – Billeder på sort baggrund

Til low key vil baggrunden blive helt sort, kunne du godt tænke dig at være med på billedet kan det kan derfor være en fordel ikke at have sort tøj på da man så risikere at falde i med baggrunden. Med hunde vil disse billeder typisk blive taget i studie og med heste i stalden.

Når det gælder heste ønsker vi at holde dette så simpelt som muligt, derfor kan billederne sagtens tages i en stalddør eller indgangen til en ridehal. Her slukker vi alt lyset inde og bruger det naturlige lys til at oplyse hesten.

Book din session i dag

    Se flere billeder

    Gode råd